Incasso helpt bij openstaande facturen en spaart kostbare tijd

Een geschil over een opstaande betaling met 1 van uw klanten is nooit leuk. Sterker nog, het kan voor veel stress zorgen. Stress die u niet kunt gebruiken. U heeft het als ondernemer al druk genoeg. Ondernemers kiezen daarom steeds vaker voor een incassobureau om dit te laten regelen. Het ontzorgt, en u weet dat incasso specialisthet vordering in goede handen is. Incassobureaus specialiseren zich immers in het invorderen van openstaande facturen.

Als u met een incassobureau in zee gaat, dan wilt u er natuurlijk wel 100% zeker van zijn dat de kennis in huis is om het bedrag in te vorderen. En u wilt er zeker van zijn dat ze veel ervaring hebben op dit gebied. Veel bureaus werken daarom met het no cure no pay model. De naam zegt eigenlijk al genoeg, maar we zullen het in dit bericht nog iets duidelijker voor u maken.

Hoe werkt no cure no pay?

Een No cure no pay incassobureau wil zeggen dat u kosteloos gebruik kunt maken van de diensten, en pas hoeft te betalen bij resultaat (als de factuur is betaald).  En in veel gevallen hoeft u zelfs helemaal niets te betalen. De incassokosten zijn namelijk voor uw debiteur. Door de toonzetting zal uw debiteur in veel gevallen het volledige bedrag betalen. Daarmee wordt bedoeld het openstaande bedrag + de incassokosten. U ziet dat no cure no pay dus zeker interessant kan zijn voor uw organisatie. U loopt zeer weinig risico, en heeft geen stress door alles zelf te moeten regelen.

Gespecialiseerde incasso juristen doen ‘t werk

Nu zijn er ondernemers die vinden dat ze alles zelf wel kunnen regelen. Alhoewel er niets mis is met bepaalde zaken zelf te regelen, is het incassotraject een zeer specialistisch werk dat u beter aan juridische professionals kunt overlaten. Daarnaast zijn ondernemers tegen hun eigen klanten vaak net en beetje te aardig. Daar is niets mis mee, maar als het om een openstaande factuur gaat kan dit in uw nadeel werken. Wanneer u het incassobureau dit laat regelen heeft u er zelf geen omkijken meer naar, en wordt alles voor u tot in de puntjes geregeld.